Koopzondag & parkeren in Doesburg: alles over winkelen

Doesburg zit bomvol leuke winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Kleine, enthousiaste ondernemers heten u graag welkom in hun zaak om u te voorzien van nieuwe mode, spulletjes voor in huis en tuin of om u kennis te laten maken met echte Doesburgsche mosterdsoep. De historische binnenstad is daarmee niet voor niets één van de meest populaire bezienswaardigheden in Doesburg . Daarom vindt u hier meer informatie over de koopzondag en parkeren in Doesburg.

Koopzondag in Doesburg

Hoewel het centrum over veel winkels beschikt, bestaat er geen koopzondag in Doesburg. Enkele supermarkten zijn op zondag echter wél geopend. Van 10:00 tot 19:00 uur kunt u er terecht voor uw dagelijkse boodschappen. En ondanks de afwezigheid van een koopzondag in Doesburg, is er wel degelijk wat te beleven. Iedere 1e zondag van de maand vindt namelijk de Culturele Zondag plaats, waarbij veel galerieën en musea van 12:00 tot 17:00 uur hun deuren openen voor het grote publiek.

Parkeergelegenheden

Het centrum van de stad kent meerdere parkeergelegenheden waar u uw auto kwijt kunt. Dichtbij de binnenstad, goedkoop of zelfs gratis. Dat laatste doet u bijvoorbeeld bij De Bleek, de jachthaven, het Mauritsveld of gewoon in de binnenstad (alleen op zon- en feestdagen). Daarnaast zijn er diverse betaalde parkeerterreinen in het hart van het centrum te vinden, waaronder Kloostertuin, parkeerplaats Koepoortstraat en oplaadpunt Contre Escarpe. Kortom, er is altijd wel ergens een plekje te vinden.

Parkeren in Doesburg vanaf 2022

In de binnenstad van Doesburg kruisen automobilisten, fietsers en wandelaars elkaar op meer dan regelmatige basis. Vanaf 2022 gaat dat echter veranderen; motorvoertuigen worden, in ieder geval in het zomerseizoen, geweerd uit het winkelgebied. Er dient dan geparkeerd te worden aan de rand van het centrum. Uiteraard blijft de binnenstad makkelijk bereikbaar en staat u ook dan in enkele minuten in het hart van de stad.

 

Koopzondag & parkeren in Doesburg
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest