Bezienswaardigheden Doesburg: wat te doen in de Hanzestad?

Doesburg is een stad in Gelderland, gelegen aan de uitmonding van de Oude IJssel in de Gelderse IJssel tussen Arnhem en Zupthen in. Het kent een rijke geschiedenis, wat terug te zien is in het aantal (rijks)monumenten en historische gebouwen. Vooral vanwege de karaktervolle binnenstad neemt de bezoekersaantallen flink toe. Maar wat zijn precies de bezienswaardigheden in Doesburg? En wat is er allemaal te doen?

Binnenstad bezoeken

De binnenstad van Doesburg wordt gekenmerkt door historische gebouwen en andere monumenten, waardoor het als beschermd stadsgezicht is aangewezen. Inmiddels struinen er veel mensen door de pittoreske straatjes, die er overigens nog net zo bij liggen als honderden jaren geleden. U waant zich daardoor praktisch in de middeleeuwen, maar dan met de moderne gemakken van nu.

Winkels & horeca

Uiteraard zijn Doesburg en haar schitterende binnenstad voorzien van een breed scala aan verschillende winkels en diverse horecagelegenheden waar u rustig een hapje kunt eten of genieten van een lekker glaasje wijn. Van de nieuwste trends in mode en interieur tot aan winkeltjes met ambachtelijke streekproducten, u kunt het zich zo gek niet bedenken of Doesburg is er rijk aan. Informatie over koopzondagen en parkeren in Doesburg vindt u hier . 

Musea & galerieën

Één van de meest bekende bezienswaardigheden in Doesburg is het Société Musée Lalique Pays Bas, ofwel het Laliquemuseum, dat jaarlijks niet alleen veel Nederlanders naar de stad trekt, maar ook aantrekkingskracht uitoefent over de grens. Daarnaast vindt men ook nog streekmuseum de Roode Tooren en allerlei andere galerieën in Doesburg, waaronder eentje in onze eigen bloemenwinkel: Bloem-en-Kunst.

Mosterdsoep proeven

Wie aan Doesburg denkt, denkt aan mosterdsoep. Haast ieder restaurant serveert zijn eigen variant, waarbij middels een wedstrijd ieder jaar de beste soep gekozen wordt. Tevens kunt u terecht bij de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek om u te laten inspireren door lekkere gerechten en recepten. Zeker een aanrader en één van de meeste bijzondere bezienswaardigheden in Doesburg!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest